Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

En Yucatan-skog som varit ”instängd i tiden”

Foto: Vanessa/Unsplash.

En relik från jordens förflutna kan hittas i ett flodekosystem på Yucatanhalvön. Marinekolog Octavio Aburto-Oropeza och hans medhjälpare avslöjade förekomsten av en sumpig flodbädd full av röda mangroveträd i en studie publicerad i tidskriften Proceedings of the National Academy of Sciences.
    Forskarna säger att flodbädden är en tidskapsel och har fastnat i tid i mer än 100.000 år. Mangroverna kunde överleva och frodas även om det är långt från kusten, som verkar ha existerat isolerat.
    ”Vi hoppas att våra resultat övertygar regeringen i Tabasco och Mexikos miljöförvaltning om behovet av att skydda detta ekosystem”, skriver studieteamet.
    Inverse: A Yucatan forest “trapped in time” reveals why an ancient threat can get worse.
    Octavio Aburto Oropeza.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv