Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

NASA:s nya DAVINCI+ uppdrag till Venus

NASA har valt uppdraget DAVINCI+ (Deep Atmosphere Venus Investigation of Noble-gases, Chemistry and Imaging +) som en del av Discovery-programmet, och det kommer att vara den första rymdfarkosten som kommer in i Venusatmosfären sedan NASA:s Pioneer Venus 1978 och Sovjetunionens Vega 1985.
    Uppdraget som är uppkallat efter den visionära renässanskonstnären och vetenskapsmannen, Leonardo da Vinci, kommer att ge teknik från 2000-talet till världen intill. DAVINCI+ kan avslöja om jordens systerplanet mer liknade jordens tvillingplanet i ett avlägset, möjligen gästvänligt förflutet med hav och kontinenter.
    Läs mer på NASA: NASA to Explore Divergent Fate of Earth’s Mysterious Twin with Goddard’s DAVINCI+.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv