Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Forskare erbjöd betalning för vaccinering – då vaccinerade sig fler svenskar

Kan 200 kronor extra i plånboken motivera folk att vaccinera sig? Ja, enligt en ny studie publicerad i Science. ”Vi upptäckte också att vaccinationsgraden steg för alla, oavsett kön, ålder och utbildningsnivå”, säger Erik Wengström, Ekonomihögskolan.

En ny studie visar att en liten belöning på 200 kronor, kan öka vaccineringsgraden med fyra procentenheter (från 72 till 76 procent). Studien är gjord på 8.286 svenskar mellan maj och juli i år och publiceras nu i ansedda tidskriften Science. Forskarna bakom studien tillhör ett internationellt team av nationalekonomer från Lund, Köpenhamn, Schweiz och USA.
    Lunds universitet: Forskare erbjöd betalning för vaccinering – då vaccinerade sig fler svenskar.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv