Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Haruki Murakami-biblioteket

Foto: Kisa Toyoshima.

Murakami-biblioteket, som är designat av arkitekten Kengo Kuma, har öppnat för allmänheten i Tokyo. Murakami-biblioteket – officiellt kallat Waseda International House of Literature.
    Förutom Murakamis böcker och manuskript innehåller biblioteket andra Murakami-relaterade lockelser: en kopia av författarens studie, komplett med skrivbord, böcker och skivspelare; ett studentdrivet kafé som serverar hans favorit: ”mörkrostat kaffe”.
    Literary Hub: Peek inside Waseda University’s brand new Haruki Murakami library.

Haruki Murakami, född 12 januari 1949, är en av Japans mest populära samtida författare och översättare. Hans västerländska berättarstil med återkommande motiv och teman av drömlika och övernaturliga element har influerat en yngre japansk författargeneration, särskilt inom genrerna fantasy och science fiction.
    Han har tilldelats bland annat Franz Kafka-priset, Jerusalempriset och H.C. Andersens litteraturpris. I förhandsspekulationerna om Nobelpriset i litteratur hör han till de oftast nämnda. Själv anser han att trogna läsare är en större ära och säger sig vara ointresserad av litterära priser.

Källa: Wikipedia.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv