Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Storbritanniens paviljong på Dubai Expo 2020

Den brittiske scenografen Es Devlin har valts för att skapa den brittiska paviljongen på Dubai Expo 2020, med en performativ struktur som kommer att använda artificiell intelligens för att skriva dikter.
    Den kallas ”Poem Pavilion”, strukturen blir den första brittiska paviljongen skapad av en kvinnlig designer. Den kommer att innehålla ett upplyst ”budskap till rymden” som består av många AI-genererade dikter, som utställningens förväntade 25 miljoner besökare kommer att bjudas in att bidra till.
    Den 20 meter höga, konformade paviljongen kommer att bestå av rader med utskjutande lameller som sträcker sig utåt från en central punkt för att bilda en cirkulär fasad. Dikter som lyser upp i lysdioder rullar över fasaden.
    Med poesi på arabiska, kinesiska och franska samt engelska hoppas Devlin att paviljongen ska ge besökare från alla länder och kulturer en känsla av enighet.
    Dezeen: Es Devlin to design interactive Poem Pavilion for Dubai Expo 2020.
    Expo 2020 Dubai UAE: UK Pavilion.
    Expo 2020 Dubai UAE: UK at Expo 2020 Dubai.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv