Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

SL testar ny teknik för att rädda liv

SL testar en ny teknik på ett antal stationer i hopp om att kunna rädda liv. Foto: Mostphotos.

Varje år dör och skadas flera personer på Stockholms tunnelbanespår. SL testar nu en ny teknik med artificiell intelligens. Målsättningen är att dels kunna rädda liv, dels minska onödiga stopp i trafiken.
    På 14 av perrongerna har det satts upp videokameror som filmar rälsen. Med hjälp av matematiska formler läser datorer av filmmaterialet. Om systemet uppfattar att det finns en person eller ett föremål på spårområdet så skickas ett larm till SL:s trygghetscentral.
    Läs mer, och se en video hur systemet fungerar, på SL: Vi testar ny teknik för att rädda liv.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv