Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Noshörningarnas arvsmassa avslöjar deras släktträd

I förgrunden sibirisk enhörning (Elasmotherium sibiricum), bakom den två exemplar av Mercks noshörning (Stephanorhinus kirchbergensis). I bakgrunden en ullhårig noshörning (Coelodonta antiquitatis). Illustration: Beth Zaiken.

Har du alltid trott att det funnits en- och tvåhorniga noshörningar och att det är största skillnaden mellan olika arter? Analyser av arvsmassan hos både nuvarande och utdöda noshörningsarter fyller i luckor i noshörningarnas släktträd. Nya forskningsresultat som presenteras i tidskriften Cell visar att noshörningar har afrikanska och euroasiatiska släktlinjer som delade sig för cirka 16 miljoner år sedan.
    Stockholms universitet: Noshörningarnas arvsmassa avslöjar deras släktträd.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv