Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Novus: Klimatet och brotten viktigare för väljarna

Miljö- och klimatpolitik har blivit allt viktigare för väljarna under sommaren. Det visar en ny undersökning från Novus. En annan fråga som växer i betydelse är lag och ordning.
    I Novus och andra återkommande mätningar om vilken politisk fråga som är viktigast brukar alltid sjukvården ligga i topp, men bland övriga viktiga frågor kan man nu se att miljö- och klimatfrågan växer mer än andra i betydelse.
    Undersökningen genomfördes mellan 12 och18 augusti 2021 i åldersgruppen 18–79 år i Novus Sverigepanel, som är en riksrepresentativ och slumpmässigt rekryterad webbpanel. 1.030 personer svarade på undersökningen av 1.746 tillfrågade. Frågan som ställdes var ”Vilka politiska frågor tycker du är viktigast?”
    Omni: Klimatfrågan har fått skjuts hos väljarna.
    Novus: Novus Sverigepanel.
    Novus: Novus klimat- och energirapport årsrapport 2021.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv