Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Iögonfallande kartongstrukturer av Olivier Grossetête

”Lutande tornet” i Schweiz. Foto: Yverdon/DesignBoom.

År 2015 dök det plötsligt upp en flytande bro av kartong ovanför husen i Villeneuve-lès-Avignon, Frankrike. Den nämnda bron hölls av gigantiska heliumballonger och skapades med hjälp av lokala invånare. Invånarna hjälpte sedan till att riva den flytande bron efteråt.
    År 2017 dök en annan kartongkonstruktion upp, denna gång i Yverdon-les-Bains, Schweiz. Den här gången var strukturen inte en bro, utan snarare ett lutande torn. Hundratals människor kom för att ta ett foto av den spektakulära utsikten.
    Dessa installationer, kallade ”monumentala konstruktioner”, planerades och regisserades av den franske konstnären Olivier Grossetête. Han kan bygga dessa ”ovanliga, flyktiga och värdelösa” strukturer på olika platser över hela världen med hjälp av lokala samhällen, som hjälper till med både konstruktion och rivning av verken.
    DesignBoom: floating bridges and other temporary cardboard structures by artist olivier grossetête.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv