Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Konstnären som gör konst på gamla skrivmaskiner

Det började 2014 med köpet av en gammal Oliver Courier-skrivmaskin från 1956. Nu 7 år, 35 skrivmaskiner och nästan 100 konstverk senare, är James Cook en konstnär som gör konst med skrivmaskiner.

James draws his inspiration from artist, Paul Smith, 1921–2007; a Philadelphia-born typewriter artist who suffered severe cerebral palsy his entire life. Smith produced intricately-detailed drawings that are stamped with thousands of letters, numbers and punctuation marks. The control and precision of the mechanical typewriter helped Smith through his cerebral palsy to produce a portfolio of work spanning nearly 70 years.

James Cook: Website | Instagram.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv