Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Edel Rodríguez, Agente Naranja: Trump Art Exhibition

Agente Naranja (Agent Orange) är titeln på en konstutställning som visas på Centro Cultural Carmen, Valencia, av Edel Rodríguez. Med ljusa färger, enkla former och skoningslös synvinkel reflekterar den kubansk-amerikanska konstnären Trumps presidentskap. Utställningen är brutal … men man kan argumentera, kanske inte så brutal dock som fyra år med Trump.
    Trumps tid vid makten börjar redan kännas overklig, nästan som en mardröm … men i det ögonblick man går in i utställningshallen kom de årens skräck tillbaka. Kom ihåg hur han skilde barn från deras familjer. Det bisarra ”fjäskandet” för Kim Jong Un. Twitter-bomberna. Man kan inte låta bli att skaka huvudet i misstro, att detta var något vi alla var med om – och överlevde!
    Edel Rodríguez går rakt på sak i sina konstverk, och bildernas enkelhet ökar verkligen deras kraft. Det mest fantastiska är att, med tanke på att Trumps galenskap var fullt synlig för alla i världen, valdes han nästan om till en andra valperiod!
    Edel Rodríguez, Agente Naranja: The Trump Art Exhibition.
    Edel Rodríguez.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv