Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Världens kortaste gräns

Foto: Wikipedia.

År 1492 fullbordade Spaniens folk La Reconquista – det sju hundra år långa befrielsekriget. Detta starkt militariserade samhälle inledde sedan erövringskrig i avlägsna länder av Christopher Columbus senare samma år. Inom ett sekel var Spanien en stormakt med kolonier över hela världen.
    Det som återstår av det spanska imperiet är några små öar och exklaver utanför norra Afrikas kust. En av dem är Peñón de Vélez de la Gomera. En internationell gräns mellan Spanien och Marocko ligger på den 250 meter långa sandsträckan mellan den steniga halvön och fastlandet.
    El Pais: The last remains of the Spanish empire.
    Futility Closet: Neighbors.
    Wikipedia: Reconquista.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv