Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

EU vill minska mängden brittisk tv och film

EU har inlett en process för att minska mängden brittisk tv och film som visas i Europa efter Brexit, eftersom mängden brittiska produktioner ses som oproportionella och ett hot mot Europas kulturella mångfald, skriver The Guardian.
    Enligt dokumentet, som ska ha delats mellan medlemsstaterna i början av juni, har införseln av brittisk film och tv, efter Brexit, lett till vad som har beskrivits som en ”oproportionerlig” mängd brittisk underhållning. Man pekar även på att det försvårar för europeiska verk från bland annat mindre länder eller mindre talade språk.
    The Guardian: EU prepares to cut amount of British TV and film shown post-Brexit.
    Europaportalen: Uppgift: EU vill minska mängden brittisk tv och film.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv