Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Have I Been Pwned samarbetar med FBI

Have I Been Pwned (HIBP) är en webbplats som byggts och underhålls av säkerhetsforskaren Troy Hunt, och den är en av de främsta platserna för att ta reda på om din e-post eller ditt lösenord har varit en del av ett dataintrång.
    Nu har HIBP meddelat att sajten inleder ett starkare samarbete med amerikanska federala polismyndigheten FBI, vilket innebär att FBI kommer dela med sig av relevant information till sajten. Det innebär också att fler läckta lösenord kan komma ut på sajten tidigare än innan och dessutom har FBI direkt tillgång till sajtens enorma databas med läckta lösenord vilket kan underlätta framtida brottsundersökningar.
    HIBP-webbplatsen närmar sig 1 miljard månadsförfrågningar om sökning av läckta lösenord och e-postadresser.
    TNM: Have I Been Pwned goes open-source and teams up with the FBI on leaked passwords.
    Troy Hunt: Pwned Passwords, Open Source in the .NET Foundation and Working with the FBI.
    pwned?: ’;–have i been pwned?


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv