Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Amazon uppges vilja köpa MGM

Amazon för samtal om att köpa det klassiska amerikanska filmbolaget MGM (Metro Goldwyn Mayer). Det uppger branschkällor till tidningen Variety. MGM:s nuvarande ägare hoppas på en köpeskilling på cirka nio miljarder dollar (vilket motsvarar runt 75 miljarder kronor).
    I snart hundra år har MGM, känt för det rytande lejonet, byggt upp ett stort filmarkiv med omkring 4.000 titlar. Bland annat äger filmbolaget rättigheterna till James Bond. (Kanske vill Amazons vd Jeff Bezos bli James Bond.)
    I dag ägs MGM av ett konsortium där bland annat Sony, kabel tv-bolaget Comcast och ett antal riskkapitalbolag ingår.
    Variety: Amazon Said to Make $9 Billion Offer for MGM.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv