Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Bill och Melinda Gates skiljer sig

Microsoftgrundaren Bill Gates och hans fru Melinda Gates meddelade på måndagen att de skiljer sig efter 27 års äktenskap. Bill Gates gifte sig med Melinda på Hawaii 1994 och de har tre barn tillsammans. I ett officiellt uttalande skriver de båda bland annat:

We have raised three incredible children and built a foundation that works all over the world to enable all people to lead healthy, productive lives. We continue to share a belief in that mission and will continue our work together at the foundation, but we no longer believe we can grow together as a couple in this next phase of our lives.

Paret startade 2000 stiftelsen Bill and Melinda Gates Foundation vilken sedan dess har donerat 53,8 miljarder dollar till välgörenhet inom bland annat hälsoområdet och för att avhjälpa världens fattigdom. Under coronapandemin och via den gemensamma välgörenhetsstiftelsen har man lovat över en miljard dollar i coronastöd, över två år.
    Bill Gates äger enligt CNBC aktier i Microsoft värda ungefär 26 miljarder dollar, motsvarande 218 miljarder kronor. Enligt Forbes är Bill Gates den fjärde rikaste personen i världen.
    CNN: Bill and Melinda Gates are ending their marriage.
    CNBC: Bill Gates and Melinda Gates are splitting up after 27 years.
    Forbes: How The Gates’ Split Could Stack Up Against The Biggest Billionaire Divorces.
    Bill and Melinda Gates Foundation.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv