Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Kina landar på Mars i mitten av maj

Konstnärens illustration av Kinas Tianwen-1 Mars Rover, som har fått namnet ”Zhurong”, på den röda planeten. Zhurong förväntas landa i mitten av maj 2021. Bild: CNSA / CLEP.

I mitten av maj kommer Mars att få ännu en farkost, då tänker Kina göra sitt första försök att landa ett fordon på en annan planet. Det meddelade China National Space Administration under China Space Day som arrangerades i Nanjing den 24 april.
    I mitten av maj ska Kinas Mars-rover Zhurong lämna farkosten Tianwen-1 och landa på Mars. Tianwen-1 anlände till Mars redan i februari och har sedan dess legat i omloppsbana runt planeten. Zhurong väger cirka 240 kilo och det planerade uppdraget på planeten är tänkt att vara i minst 92 dagar.
    Space: Meet ’Zhurong’: China names Tianwen-1 Mars rover ahead of mid-May landing attempt.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv