Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Världsbokdagen

I dag, den 23 april, då det är Världsbokdagen (World Book and Copyright Day) uppmärksammar Unesco böckers, författares och upphovsrättens betydelse för att sprida idéer och kunskap och för att bidra till förståelse och tolerans mellan människor.
    Dagen instiftades av Unesco 1995 för att sprida glädje kring böcker och läsning samt för att uppmärksamma vikten av yttrandefrihet, tryckfrihet och författares rättigheter. Målet med Världsbokdagen är också att visa att böcker kan användas som ett verktyg för att arbeta för fattigdomsbekämpning och fredsbyggande.
    I år är 23 april ett symboliskt datum inom litteraturvärlden då detta är en minnesdag för Cervantes, Shakespeare och Inca Garcilaso de la Vegas. Alla tre författarna dog detta datum år 1616.
    UNESCO: World Book and Copyright Day.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv