Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Riksdagen ger klartecken för att göra MDH till universitet

Huvudentrén vid MDH Västerås.

Sveriges riksdag beslutade häromdagen om den nya forsknings- och innovationspropositionen, och därmed blev det klartecken för att göra Mälardalens högskola (MDH) till universitet.
    – Detta är en milstolpe och en glädjens dag. Vi är stolta över det förtroende riksdagen visar oss och är redo att växla upp vår forskning och ta ett än större ansvar för Sverige som forsknings- och kunskapsnation, säger Paul Pettersson, rektor vid MDH.
    Universitet har mer omfattande finansiering för sin forskning än högskolor. En universitetsstatus skulle alltså för MDH innebära en väsentlig utökning av forskningsverksamheten. Regeringen har aviserat att de avser att förstärka finansieringen till forskning vid MDH med 130 miljoner kronor.
    MDH: Riksdagen ger klartecken för att göra MDH till universitet.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv