Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Världens vitaste färg

Foto: Purdue University/Jared Pike.

Forskare vid amerikanska Purdue University utvecklat världens vitaste färg, en färg som reflekterar hela 98,1 procent av solens ljus. Forskarna presenterade en variant redan förra året då den kunde reflektera 95,5 procent av solens ljus, ett rekord som nu har slagits.Forskarna tror att deras färg i framtiden ska kunna spara in på 80 procent av luftkonditioneringskostnader om den används på byggnader i varma städer som till exempel Reno och Phoenix. Forskaren Xiulin Ruan säger:

If you have really hot days our paint alone couldn’t do the job, but on other days it could keep you from turning on your air conditioner.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv