Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Apple satsar på trädplantering

Apple har samarbetat med Conservation International och Komaza, ett hållbart ”mikroskogsbruk”-företag i Kenya, för att stödja dess positiva effekter på kol, bevarande av biologisk mångfald och socioekonomisk utveckling. Foto: Will Swanson för Komaza.

Apple har startat en ny miljöfond där man tillsammans med Conservation International och Goldman Sachs satsar på att återplantera träd som ska minska koldioxiden i jordens atmosfär.
    Apple kommer tillsammans med partners att satsa 200 miljoner dollar i det man kallar Restore Fund. Träden man planterar hoppas man ska minska koldioxiden i atmosfären med minst en miljon ton per år, motsvarar årsutsläppet av koldioxid från cirka 200.000 bilar. Apples miljöchef Lisa Jackson om Restore Fund:

”Nature provides some of the best tools to remove carbon from the atmosphere. Forests, wetlands, and grasslands draw carbon from the atmosphere and store it away permanently in their soils, roots, and branches. Through creating a fund that generates both a financial return as well as real, and measurable carbon impacts, we aim to drive broader change in the future — encouraging investment in carbon removal around the globe. Our hope is that others share our goals and contribute their resources to support and protect critical ecosystems.”

Restore Fund är en del av Apples plan för att bli ett koldioxidneutralt företag till 2030.
    Apple Newsroom: Apple and partners launch first-ever $200 million Restore Fund to accelerate natural solutions to climate change.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv