Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Apple har tillfört 350 megawatt förnybar energi under senaste året

Apple investerar i byggandet av två av världens största vindkraftverk på land nära den danska staden Esbjerg.

Apples nyligen genomförda förnybara projekt, en del av företagets planerade 4,7 miljarder dollar Green Bond-utgifter, ger ren energi till lokala samhällen samtidigt som de minskar koldioxidutsläppen. Under 2020 finansierade Apple 17 Green Bond-projekt som kommer att minska i genomsnitt 921.000 ton koldioxidutsläpp årligen, vilket motsvarar utsläpp från 200.000 bilar. Projektet kommer att generera 1,2 gigawatt förnybar energi globalt.
    Apple har tillfört över 350 megawatt nyinstallerad förnybar energi under det senaste året i Nevada, Illinois, Virginia och Danmark.
    Ett av projekten ligger i danska Esbjerg där man har placerar 200 meter höga vindkraftverk, som tillsammans producerar 62 gigawatt-timmar per år. De ska ge energi till Apples datacenter i Viborg och det som blir över går ut på det vanliga elnätet.
    Apple: Apple’s $4.7 billion Green Bond spend is helping to create 1.2 gigawatts of clean power.
    Apple: Apple expands renewable energy footprint in Europe.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv