Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Japansk teater ger unik tittarupplevelse för livepublik

Bild via Reuters.

Dansshowentusiaster i Japan kan nu se föreställningar live med nödvändiga försiktighetsåtgärder i pandemins tid.
    Det japanska dansföretaget Moonlight Mobile Theatre kom på ett sätt att föra sin levande publik tillbaka till sina shower samtidigt som de uppfyllde de rätta hälsoprotokollen. Tittarna sitter i separata skåp som omger scenen, där de kan se dansarna uppträda.
    ”Vi skapade medvetet små hål och spår som liknar brevlådespår,” säger Nobuyoshi Asai, teaterens konstnärliga ledare och koreograf, och förklarade hur man begränsar tittarvidden och tillåter publiken att bli mer uppslukad av föreställningen.
    Läs mer på Reuters: Through the mailbox slot: Japanese theatre offers new viewing experience (med video).


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv