Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Hotad bongo född i Florida

Har du någonsin hört talas om en bongo (Tragelaphus eurycerus)? Enligt Wikipedia är bongon den tredje största antilopen i världen och finns i två arter: den västra bongon är en nästan hotad art och den östra bongon har en infödd livsmiljö som bara består av några få berg i Kenya. Den är kritiskt hotad, och det finns fler i djurparker än i naturen.
    Naples Zoo i Florida välkomnade födelsen av en ny östra bongo i januari. Den kvinnliga kalvens namn är Amali, vilket betyder ”hopp” på swahili. Läs om bongos och avelsprogrammet som försöker rädda dem från utrotning på ZooBorns.
    Naples Zoo: Closer to animals. Closer to nature. Closer to family.
    ZooBorns: Naples Zoo Announces Birth of Critically Endangered Eastern Bongo.
    Wikipedia: Bongo (antilop).


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv