Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Sällsynt tvåkönad kardinal fotograferad

Jamie Hill såg en kardinal (Cardinalidae) som var klarröd på höger sida och brunvit på vänster sida. Han såg den sällsynta bilaterala gynandromorfen, en fågel delad på mitten där den ena sidan hade en hanes dräkt och den den andra var honfärgad, vid en bostad i Warren County, Pennsylvania.
    En liknande fågel filmad av ett Erie-par presenterades i en artikel I National Geographic i januari 2019. Den fågeln, som var röd på ena sidan och brun på den andra, sågs och fotograferades av Jeffrey och Shirley Caldwell.
    Se även en artikel i Natursidan.se från 2015.
    USA Today: Pennsylvania man snaps picture of rare half-male, half-female cardinal.
    National Geographic: Rare half-male, half-female cardinal spotted in Pennsylvania.
    Natursidan.se: Historien om en av världens märkligaste fåglar.
    Wikipedia: Gynandromorfi.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv