Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Kommer Londons befolkning att minska?

För första gången på 2000-talet kommer Londons befolkning att minska. Det förutspår Big Four-företaget PwC i sin ekonomiska utsiktsrapport för januari 2021. Företaget räknar med ett skifte då fler Londonbor lämnar huvudstaden och färre nykomlingar gör det till sitt hem.
    Orsaken till denna förmodade stadsflykt är, inte överraskande, coronapandemin som bär en stor del av skulden. Efter att ha fastnat hemma under den bästa delen av året menar PwC att människor lägger ny vikt vid rymliga hem, tillgång till gröna utrymmen och ett lokalsamhälle man kan lita på – och minst två av dessa tre är svåra att komma förbi i London.
    Londonist: Will London’s Population Shrink For The First Time This Century In 2021?
    PwC: UK Economic Outlook (pdf).


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv