Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Elektriska ålar jagar i flock

Undvik vattenförekomster, som Amazonas floder ”eller badkar”. Elektriska ålar är farliga. Carlos David de Santana, en zoolog, upptäckte att elektriska ålar kan delta i samordnade flockattacker mot sitt byte. BBC News:

”It was really amazing – we thought these were solitary animals,” said researcher Carlos David de Santana. […]
    Douglas Bastos, from the National Centre for Amazonian research in Manaus, Brazil, filmed the behaviour – capturing the moment of the collective electric strike. Small fish, called tetras, are the target of the attack; they fly into the air and land stunned and motionless on the water.

Dr. de Santana gjorde tidigare rubriker när hans expedition upptäckte en elektrisk ål som kunde leverera 860 volt.
    BBC News: Electric eels work together to zap prey.
    Smithsonian: David de Santana.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv