Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Övergiven stad i Ryssland

Foto: Ilya Lipin.

I den ryska staden Verkhnyaya Gubakha fanns en gång en växande industri. Nu är staden övergiven och i stället har barr- och urskog tagit över – naturen har tagit över och den ryska taigan breder ut sig..
    Under Sovjettiden fanns här både järn- och kolgruvor och många av stadens cirka 30.000 invånare arbetade inom gruvindustrin. Samtidigt har den närliggande staden Gubakha blivit mer industrialiserad och befolkningsmängd har ökat och Verkhnyaya Gubakha blir allt mer öde.
    Se fler bilder av fotografen Ilya Lipin som växte upp i den nu övergivna staden.
    Abandoned Spaces: Verkhnyaya Gubakha – Russian Ghost Town.
    Se fler av Ilya Lipins bilder på Livejournal: Övre Gubakha, spökstad, på ryska.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv