Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Kraftigt snöfall i Texas

Foto: Wendy Pack.

Det har varit många häftiga snöoväder på platser som inte brukar råka ut för liknande. Som centrala Texas i USA:s söder som nyligen råkade ut för snöstorm som gav 7,5 tum (190 mm) i orter som Cisco och Lubbock. Staden Austin fick 1,5 tum (38 mm) och folk gjorde snögubbar, som kunde ses överallt och vissa åkte kälke.
    Även om lätta snöfall inte är ovanliga i Texas är kraftiga snöfall som de som kom nu mycket sällsynta och flera lokala rekord sattes under stormen. De genomsnittliga snöfallen i Austin i januari är 0,4 tum (10 mm), enligt vädertjänsten. Rekordnoteringen i Austin var 11 tum (279 mm) den 22–23 november 1937.
    Austin American Statesman: Half foot of snow reported in Central Texas, knocking out power to thousands.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv