Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Apples satsningar mot rasojämliket

Propel Center. Foto: Apple.

Apple har presenterat några nya satsningar för att motverka rasojämlikhet i samhället, satsningarna är en del av det initiativ som Apple startade efter George Floyds död.
    Apple kommer att donera 100 miljoner dollar för att motverka rasojämlikhet. Bland satsningarna finns bland annat en donation på 25 miljoner dollar för att starta Propel Center, en utbildningshub för universiteten som ingår i sammanslutningen Historically Black Colleges and Universities (HBCU).
    Dessutom kommer man även att starta Apple Developer Academy i Detroit och skapa stipendium som riktar sig till minoritetsgrupper. Apple kommer också att satsa 10 miljoner dollar i riskkapitalfonden Harlem Capital som ska investera i företag som grundats av minoritetsgrupper och investera 25 miljoner i Siebert Williams Shank’s Clear Vision Impact Fund.
    Apple: Apple launches major new Racial Equity and Justice Initiative projects to challenge systemic racism, advance racial equity nationwide.
    CNBC: Apple announces latest efforts in its $100 million Racial Equity and Justice Initiative.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv