Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Hur det började och hur det slutade

Dag 1 januari 2017 vs. Dag 1448 6 januari 2021.
    ”Kongressen har fastställt valresultatet. En ny administration kommer att sväras in den 20 januari”, sa Trump i en kort video. En klar förändring i tonen, utan anklagelser om valfusk som han ständigt upprepat under den senaste tiden.
    Talet kommer när president Trump befinner sig under enorm press. Minst tio personer i administration har lämnat in sina avskedsansökningar på grund Trumps agerande inför och under händelserna vid Capitolium.
    Delar av hans kabinett har diskuterat att försöka avsätta honom med hjälp av det 25:e tillägget i konstitutionen (presidenten oförmögen att fullgöra sina plikter). Samtidigt har ett stort antal senatorer och kongressledamöter krävt samma sak med hot om att annars starta en riksrättsprocess mot honom.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv