Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Varför slickar en hund näsan?

Gromit slickar lera av näsan. Foto: WoofBC.

En fråga som kommer upp ofta, varför slickar hundarna näsan? Först och främst används dock nässlickningen som en kommunikationsmetod mellan hundar. Att nässlicka – som kan börja och sluta på ett ögonblick – är vanligtvis ett tecken på att en hund lugnar sig av en eller annan anledning.
    Det kan också vara så att den förbereder sig på något nytt och kanske oväntat. Det är inte så att hunden är helt stressad och förvirrad – det är när den kollar upp en situation och bestämmer vad den ska göra.
    Ja, det får vara som det vill – här är i alla fall en hel del kul bilder på slickande vovvar.
    Why Does a Dog Lick Its Nose?


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv