Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

En ny ormart har upptäckts

Den gömde sig också på ett ovanligt ställe. En forskarassistent vid University of Kansas har inte upptäckt en, utan tre nya arter av ormar som bevarats i universitetets Biodiversity Institutes biodiversitetssamling. Ormproverna förbisågss tills Jeff Weinell upptäckte att de faktiskt var nya arter, och nu är dessa exemplar de enda kända medlemmarna i ett nytt ormsläkte som heter Levitonius.
    Den nyligen identifierade Levitonius mirusen, även känd som Waray dvärggrävande orm, finns på öarna Samar och Leyte i Filippinerna, en exceptionellt biologisk mångfalds skärgård som innehåller minst 112 landormar, enligt studien.
    Ormen har ett fåtal antal ryggkotor än någon ormart i världen och har en lång och smal skalle i förhållande till sin storlek. Dess färg är mycket skimrande, och det är troligt att kosten är baserad på daggmaskar.
    CNN: Scientists discover a new species of snake hiding in plain sight.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv