Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Flygvapnets Julgransflygningar

Julgransflygning i december 2018. Foto: Helene Nyberg/Försvarsmakten.

Flygvapnet med förband från norr till söder kommer att genomföra traditionsenlig formationsflygning – julgransflygning – över delar av Sverige i december.
    Att öva för att upprätthålla flygvapnets förmåga är en viktig del. Formationsflygning – julgransflygning – är en bra övning för stridsflygdivisionerna att planera och genomföra flygning i större formation under en längre tid. Det är också ett sätt för flygvapnet att visa närvaro, som en garant för medborgarnas säkerhet mot yttre hot, på platser som Försvarsmakten kanske inte syns så ofta.
    Se tider och rutter på Försvarsmakten: Flygvapnets Julgransflygningar.
    Observera att tiderna är cirkatider och rutten kan komma att ändras med anledning av lokala väderförhållanden. Flygsäkerhet har alltid högsta prioritet. Vid låg molnbas/dåligt väder går det dessutom inte att se formationen från marken. Blicka mot himlen i god tid för att inte missa tillfället.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv