Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Ny söktjänst för runor

Runologen Otto von Friesen i fält. Foto: J.W. Hamner. Färgbearbetad av Julius Jääskeläinen, cc.

Söktjänsten Runor är en ny digital forskningsplattform som ska tillgängliggöra ungefär 7.000 runinskrifter med rapporter och bilder från olika databaser, institutioner och samlingar. Det går att söka efter runstenar, runtexter och plats, geografiskt via karta eller namn i titeln.
    Den nya digitala resursen lanserades vid ett digitalt seminarium den 3 december 2020 och är resultatet av projektet Evighetsrunor, som var ett fyraårigt samarbete mellan Riksantikvarieämbetet och Institutionen för nordiska språk vid Uppsala universitet med finansiering från Riksbankens jubileumsfond och Kungliga Vitterhetsakademien.
    Sök i den den nya tjänsten Runor.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv