Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Finns det ett samband mellan covid-19 och förlorat luktsinne?

Finns det ett samband mellan covid-19 och förlorat luktsinne?
    Det finns ett samband mellan covid-19 och antingen förlust eller kraftig reducering av luktförmåga. Ett flertal studier visar att mellan 50 och 80 procent av individer med konstaterad covid-19 har minskad förmåga att känna lukter.
    Bryter man ner detta ytterligare så man att ca 50 procent förlorar luktsinnet helt (så kallad anosmi) medan 20–30 procent får en kraftig reducering av förmågan att känna lukter (så kallad hyposmi).
    Om du är intresserad av att använda luktträning finns relevant information för att komma igång på den här sidan: Luktträning.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv