Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

ABB ska hjälpa Nasa att se utanför solsystemet

Bild: NASA.

ABB ska tillsammans med företaget Nüvü Caméras utrusta kommande NASA-teleskop med teknik som gör det möjligt att ta bilder från rymden på planeter utanför vårt solsystem. Två högkänsliga kameror med elektroniska kärnor ska byggas in i en så kallad exoplanet-kamera.
    Exoplanet-kameran, som går under namnet CoronaGraph Imager, är ett av två instrument till teleskopet Nancy Grace Roman, som ska skjutas upp 2025 för att leta efter andra planeter som liknar jorden.
    Romanuppdraget är ett projekt värt 3,2 miljarder dollar vilket uppskattningsvis kommer att vara 100 till 1000 gånger mer kraftfullt för avbildning av exoplaneter än vad som kan uppnås från jorden idag.
    Pressmeddelande från ABB: ABB och Nüvü levererar exoplanet-kameror till NASA:s framtida teleskop.
    Nüvü Cameras: Now Answering NASA’s next mission with 1st space-qualified EMCCD solution.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv