Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Originalet ”The Ladykillers” kommer tillbaka

Katie Johnson vann BAFTA (Home of the British Academy of Film and Television Arts) samma år för bästa skådespelerska i en ledande roll.

Den mycket älskade brittiska filmen från 1955 med Alec Guinness i huvudrollen utges igen, 65 år senare, helt återställd från det ursprungliga negativet. Det filmade i Ealing Studios och runt King’s Cross i London.
    Det är för att fira 65-årsjubileet för Ealing Studios The Ladykillers, kommer Studiocanal att släppa den första 4k-restaureringen någonsin av den svarta komedin från de ursprungliga Technicolor-negativen.
    Vid 76 års ålder fick veteranen och filmskådespelerskan Katie Johnson ett genombrott i den här filmen och spelade den serafiskt skonsamma men formidabelt uppmärksammade änkan fru Wilberforce som har ett rum att hyra i sitt galet snedställda hus – fristående och isolerat mitt i Londons dystra, rökiga King’s Cross, som en stuga i en sagoskog.
    The Guardian: The Ladykillers review – a comic crime caper that still kills.
    Ealing Studios.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv