Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Massgrav med mentalpatienter funnen i Jämtland

Frösö kyrka I maj 2007. Foto: Wikimedia Commons, cc.

Bland kyrkogårdsarbetarna har det varit ett envist rykte i flera generationer: att det ska finnas en 102 år gammal massgrav på Frösöns västra kyrkogård, som i hemlighet fylldes med avlidna patienter från öns gamla mentalsjukhus.
    Nu visar nya fynd att det stämmer.
    SVT Nyheter / Jämtland: Massgrav med mentalpatienter funnen i Jämtland.
    Östersunds-Posten: Massgrav från 1918 upptäckt på Frösön – mentalpatienter grävdes ner i hemlighet. Inloggning krävs. Prenumerant på någon tidning inom mediekoncernen Bonnier News 40-tal tidningar kan logga in med sin personliga kod.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv