Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Concierto de Aranjuez

Fredagens konsert i Berwaldhallen är en riktigt speciell pärla! Dirigenten Christian Karlsen och gitarristen Jacob Kellerman kommer med magnoliadoft, fågelsång och porlande fontäner i en spansk slottsträdgård: ”Concierto de Aranjuez” av Joaquín Rodrigo, som de nyligen också spelat in på skiva med London Philharmonic Orchestra.
    De första och sista satserna i gitarrkonserten är obekymrat ljusa och soldränkta. En flamencorytm i tre-plus-två-grupper och en barockdans i ojämna taktarter ramar in den melankoliska mittensatsen med melodin som gjort verket till en klassisk megahit. Joaquín Rodrigos ”Concierto de Aranjuez” är nog ett av de mest älskade verken som skrivits för gitarr.
    Konserten sänds direkt i P2 och på Berwaldhallen Play den 25 september kl 19:00.
    Berwaldhallen Play.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv