Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Datainspektionen byter namn

I samband med att dataskyddsförordningen GDPR infördes i Sverige så togs även beslutet om att Datainspektionen skulle byta namn och få utökade arbetsuppgifter. Nu till årsskiftet kommer Datainspektionen att byta namn till Integritetsskyddsmyndigheten och får ändrat uppdrag.
    I budgetpropositionen som presenterades under gårdagen skriver regeringen:
    ”Att ge myndigheten ett namn som i detalj beskriver omfattningen av dess uppdrag är dock svårt att förena med kravet på att namnet ska vara kärnfullt och samtidigt markera myndighetens förändrade uppdrag. Det avgörande bör vara att det nya namnet understryker den huvudsakliga inriktningen på myndighetens verksamhet.”
    Ny Teknik: Datainspektionen byter namn – och får ändrat uppdrag.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv