Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Rullgrus är inte ok

Försäkringsbolaget Svedea har startat en sajt som varnar motorcyklister för det förrädiska rullgruset som finns på vägarna. En trafikfara som leder till ökad olycksrisk för framför allt motorcyklister.
    Var fjärde motorcyklist som skadas allvarligt utanför tätort uppger att grus varit en bidragande orsak till olyckan. Det handlar om grus som blir kvar på vägen efter mindre lagningar, grus som dras in på vägen från stödremsor och grus som ligger kvar efter omfattande vägreparationer.
    Motorcyklister och andra kan själva anmäla var det finns rullgrus på vägar runt om i landet. Rapporterna läggs in på en karta så att andra trafikanter kan uppmärksammas om den eventuella faran. Tjänsten är med andra ord långtifrån heltäckande.
    Rullgrus.svedea.se.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv