Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Apple återigen världens högst värderade företag

Flygbild över Apple Park, Cupertino, Kalifornien.
Foto: Daniel L. Lu /Wikimedia Commons, cc.

Apple är återigen världens högst värderade företag efter att Apples aktie gick upp med över 10 procent i fredags. Detta skedde efter att företaget presenterat en bra kvartalsrapport och meddelade att man ska genomföra en aktiesplit.
    När amerikanska börsen stängdes i fredags var Apples börsvärde 1,84 biljoner dollar, motsvarande drygt 16 biljoner kronor. Kan jämföras med det saudiska oljebolaget Saudi Aramcos värdering på 1,76 biljoner dollar. Bolaget börsnoterades förra året och blev då världens högst värderade publika aktiebolag.
    CNBC: Apple surpasses Saudi Aramco to become world’s most valuable company.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv