Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Tyskland ordförande i Europeiska unionens råd

Från den 1 juli 2020 har Tyskland tagit över ordförandeskapet i Europeiska unionens råd.
    Tyskland tagit över ordförandeskapet kommer inte att genomföras på det sätt som ursprungligen planerats på grund av den dominerande frågan om covid-19-pandemins följder på hälsa, ekonomi och samhälle. Det övergripande målet kommer att vara att gemensamt bemästra de utmaningar som pandemin ställer Europas medborgare inför, på ett sätt som rustar EU för framtiden.
    Man lovar aldrig förut skådade förändringar i unionen. Vi får inte göra om tidigare misstag där varje medlemsland bara försöker rädda sig självt, säger den tyske utrikesministern Heiko Maas om förslaget på en omfattande coronafond.
    Det tyska ordförandeskapets webbplats: Germany’s Presidency of the Council of the European Union.
    Se också Europaportalen: Tyskland lovar stora förändringar i EU.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv