Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Twitter har raderat 170.000 konton som spred kinesiska lögner

Twitter meddelar att man raderat över 170.000 konton från sin tjänst vilka har använts för att sprida propaganda kopplad till den kinesiska diktaturen. Det handlar framför allt om vilseledande information om coronaviruset, den pågående pandemin samt demokratirörelsen i Hongkong.
    Förutom att radera 170.000 ”kina-konton” har Twitter vidtagit liknande åtgärder mot 1.152 konton som spridit desinformation kopplat till ryska intressen och 7.340 konton som Twitter anser har gjort samma sak för den turkiska regeringen och landets president Recep Tayyip Erdogan.
    Läs mer på Blog Twitter: Disclosing networks of state-linked information operations we’ve removed.
    Se även Gizmodo: Twitter Deletes More Than 170,000 Accounts Linked to Chinese Misinformation Effort.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv