Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Merkel och Macron om coronafond: Vi måste agera

Förbundskansler Angela Merkel och president Emmanuel Macron. Foto: EU.

Frankrike och Tyskland föreslår en coronafond på 500 miljarder euro som ska hjälpa de mest utsatta brancherna och områdena i medlemsländerna att återhämta sig från pandemin. Men Sverige och tre andra rika EU-länder motsätter sig förslaget.
    Rika EU-länder i nord har sedan coronakrisens början gått i politisk klinch med fattigare länder i södra Europa som drabbats värre av pandemin. Sydliga länder som Spanien och Italien har förespråkat att EU-länderna gemensamt lånar upp pengar och delar ut till de mest drabbade. Nordliga länder som Sverige och Nederländerna är kritiska till detta och förespråkar istället att det ska handla om krislån som ska betalas tillbaka.
    Europaportalen: Merkel och Macron om coronafond: Vi måste agera.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv