Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Internationell jämförelse av virusrädsla och syn på myndigheters åtgärder

Internationell jämförelse över oro för Covid-19 vid mättillfället.

Hur oroliga och rädda är människor i olika länder för Covid- 19? Och vad anser de om deras myndigheters åtgärder? Sydkoreaner instämmer mest i påståendet att deras regering är effektiv medan japaner gör det i minst grad. Detta och mycket annat visar en studie från Cambridge universitet. Lundaforskare har bidragit med uppgifter från Sverige, samt genom att visualisera insamlade data.
    Ca 7.000 personer från Australien, Kina, Tyskland, Spanien, Storbritannien, Italien, Japan, Sydkorea, Mexiko, Sverige och USA har deltagit i studien som nyligen har publicerats i Journal of Risk Research.
    Lunds universitet: Internationell jämförelse av virusrädsla och syn på myndigheters åtgärder.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv