Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Lund sprider hönsskit i Stadsparken – för att hålla firandet borta

Lunds kommun kommer att sprida ut ett ton hönsgödsel på gräsmattorna i Stadsparken inför sista april. Detta för att tiotusentals studenter inte ska kunna ha sin traditionella spontanfest under den rådande coronapandemin. Kommunstyrelsens ordförande Philip Sandberg (L) skriver på Facebook att det inte är en behaglig upplevelse att sitta i en park som stinker av hönsgödsel.

Vi passar på att göra parken extra fin inför sommaren och kommer bland annat att bevattna, klippa gräs, rensa ogräs, gödsla rabatter, måla, justera underlag på gångar och underhålla beachplanerna. Enligt beslut i miljönämnden 28/4 kommer det även att spridas hönsgödsel på de stora gräsytorna. Lukten från den senare insatsen kan sannolikt upplevas av besökare och närboende under några dagar efter valborg, beroende på väder och vind, men vi hoppas att lundaborna har överseende utifrån syftet.

Läs mer om den illaluktande metoden på Lunds kommun: Valborg och siste april.
    Facebook: Philip Sandberg.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv