Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Coronapandemin: 1000 år gammal kvarn återupptar produktionen

Det har funnits en kvarn på platsen i Dorset, Storbritannien sedan 1016. Den nuvarande byggnaden går tillbaka till 1700-talet. Den fortsatte att fungera till 1970, då kvarnen förvandlades till ett museum.
    Sturminster Newton Mills gamla utrustning fungerade sporadiskt för att underhålla turister. Men, nu under den nuvarande pandemin har den återigen förvandlats till en fungerande kvarn. Bruket har nu öppnat för att mala mjöl för lokala butiker. BBC har pratat med den nuvarande ”mjölnaren”, Pete Loosmore:
    BBC News: Coronavirus: Ancient mill resumes commercial flour production.
    Sturminster Newton: The Mill.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv