Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

En virtuell rundtur i Bran Castle

Bran Castle, i Bran, är ett historiskt monument i Rumänien. Utanför landet är det bättre känt som Draculas slott, även om det inte finns några bevis för att varken Dracula-författaren Bram Stoker eller hans inspiration Vlad the Impaler någonsin satte foten i slottet.
    Men det drar ändå fans från hela världen, för det ser ut som den typ av slott som en kunglig vampyr kan bo i – och den rumänska regeringen uppmuntrar sådana ”pilgrimsresor”.
    Det inre av Bran Castle har gjorts tillgängligt för Google Maps. Titta runt inuti, bläddra, peka och klicka, så ser du skärmar av tortyrinstrument, medeltida kläder, vapen, möbler och fler tortyrinstrument.
    Google Maps: Bran Castle.
    Officiell hemsida: Bran Castle.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv